Om

Bokloppisen drivs sedan 2003 av:


SHOIF

Södra Hyttan är en by i Hjulsjö socken. Själva hyttområdet ägs av den ideella föreningen SHOIF - Södra HyttOmrådets IdéFörening. Föreningen bildades för att bevara och underhålla i området.

Vi driver i samarbete med flera andra Bergslagens Största Bokloppis, festplatsen HyttDreva, ett galleri och Transformatorn - vårt "bergslags-SPA" . Vi använder intäkterna för att rusta och utveckla och underhålla i området.BREDSJÖ KULTURKOOPERATIV

Bredsjö är en grannby till Hjulsjö. Där driver vi vårt kooperativ som vill främja och skapa förutsättningar för människors konstnärliga och pedagogiska arbete inom teatern och dess närliggande konstformer. Vi håller till i Bredsjö Stationshus, vår oas, en plats för möten och samtal med människor från jordens alla hörn.


Säsongen är över och vi vill tacka alla besökare för detta året.

Välkommen åter sommaren 2020.

Det kommer bli ett år med böcker, galleri, fika, installationer och musikfesten Hyttdreva!

         

På Bergslagens Bokloppis


förädlar man böcker - BOKstavligen.

Kärt barn har många namn och tidigare års besökare har kallat Bergslagens Största Bokloppis för "Det stora bokberget", "Bokhyttan" och "Sveriges största bokloppis". Det sista är nog förvisso sant men Bergslagen klingar bättre. För här handlar det om två mycket lokala föreningar där arbetet görs ideellt. Här skapades under de första tio åren gigantiska skulpturer av böcker olika år med olika teman. Allt ljussattes och ramades in av ljudmiljöer. Vissa skulpturer fick bli permanenta.

2003 - Bokstaden - BO(k)vision03


2004 - Järn


2005 - Natur(ligt)


2006 - Fruktbarhet


2007 - Frihet


2008 - Bokhyttan


2009-2011 - Grufan


2012 Utställning om de första tio åren


2013 Tog bokloppisen i Södra Hyttan ett steg mot en ny tid där andra evenmang smyger sig in och installationerna smög sig ut i landskapet. Två dansskulpturer av skrot som ska ingå i Bergslagsdansen 2014 skapades. Ett dass i form av Sleipner byggdes av konstnärer från Milano under ledning av Duilio Forte.


2014 Södra Hyttans konsthall invigs. Föreställningen Bergslagsdansen uppförs.


2015 HyttDrevasymbolerna svävar över bokormen. Arrangemanget HyttDreva genomförs 7-9 augusti.


2016 Fick Café Lankälven en ny inredning gjord av böcker och en konditordisk för våra bakverk. Temat i galleriet var "SKOG".


2017 Reste vi Jurtan och skapade en plats för barnen där de kan ligga och läsa och mysa. Temat i galleriet var "FARKOSTER"


2018....jobbar vi med just nu och våra läppar är förseglade. Välkomna till invigningen.

Kontakta oss:


info@bokloppis.se

Sväng förbi oss

Eller skriv på FB