Kulturprogram

Kulturprogram på Trotylscenen sommaren 2019


29 juni

Ida Takala

"En monolog om arbetsnormen och så kallad lathet"30 juni

Freaky Fairytale Band har verkat i Riddarhyttan sedan 90-talet och spelar melankolisk funkrock med en twist mot det mörka och fornmytologiska.

6 juli OBS ändrad tid 13.00 OBS

Jenny Kronman med vänner.Sånger som inspirerar till kamp, kollektiv kraft och kärlek.
7 juli

Kurt och Sven - far och son spelar visor om längtan, döden,chokladmoussetårta, älgar och att spela kula. Vissa av dem har de skrivit själva och andra är gjorda av t.ex. Ferlin eller Adolphson. Lite humor och lite finstämt. Stämsång, munspel och akustisk gitarr! Välkommen!


8 juli vi öppnar 18.00 och stänger 22.00 Gunnela börjar c:a 19.00

Gunnela Björk,är historiker och författare. Flera av hennes böcker är biografier som skildrar en person i en viss tid. Hon har bland annat skrivit skrivit om Olof Palme, Margaret Thatcher och en kritikerrosad biografi om den socialistiska agitatorn Kata Dalström.


Den här kvällen ska Gunnela berätta om den ibland slingriga vägen fram till den färdiga boken. Hur skriver man om någon som inte längre lever? Vad krävs för att slutföra ett uppdrag om den tid som inte längre är? Vad kan vi lära av historien?

13 juli

Helena Sandell med gäster


14 juli

Silke Frank, 

Prova på origami.

Vi kommer att gå igenom grundläggande

vikningstekniker, genom att vika hjärtan, fjärilar och små boxar.

20 juli

Annika Göran Rodell & Erik Andersson,"sånger som öppnar hjärtat." Sång och piano


 

21 juli

Thomas Lundkvist.

Thomas har tackat ja på kort varsel till att komma till Trotylscenen, jättekul tycker vi! Thomas Lundkvist är en suverän månginstrumentalist med en fin sångröst, han innehar, trakterar och hanterar ett antal instrument – minst ett hundratal.
Thomas är självlärd musik- och ljudskapare med bokstavligt talat många strängar på sin lyra. Han var med och byggde upp Södra Bergens Balalajkor, han har satt musik och skapat ljudeffekter till en mängd filmer, radio- och TV-program - bland annat om Bamse.

22 juli vi öppnar 18.00 och stänger 22.00 Jessica börjar c:a 19.00

Jessica Schiefauer skriver för unga och vuxna. Hennes mest kända romaner är ”Pojkarna” och ”När hundarna kommer”, vilka båda belönats med såväl Augustpriset (2011 och 2015) som Stora Ljudbokspriset (2016 och 2017). Hennes böcker är översatta till ett tiotal andra språk och har blivit både film, teater och musikal. De används också flitigt i undervisningen på högstadiet och gymnasiet. Förutom prosa skriver Jessica dramatik och texter för radio. Den här kvällen håller Jessica ett föredrag med titeln ”Skrivandet är ett bytesdjur – om skrivkramp, och hur den (eventuellt) kan botas”. Ur en personlig synvinkel berättar hon om resan från debutant till prisbelönt författare, om prestationsångest och låsningar, men också om skrivlycka, flow och stolthet.

27 juli

HjulsjöKUNTERA är ett unikt band - på vår repertoar hittar du endast låtar från trakten kring Hjulsjö socken. Vi kryddar med det vi gillar från resten av världen.


28 juli

Tina Wilhelmsson använder visor och ett engagerande scenspråk som medel för att skapa ett mer jämlikt samhälle. Med allvar, humor och ironi speglar hon träffsäkert vår samtid. 

29 juli vi öppnar 18.00 och stänger 22 Ola börjar C:a 19.00, mångfaldig natur och skogsvård

Ola Engelmark, docent i skogsekologi, skogsföretagare och författare till böcker som Muttos : Muddus nationalpark och En skog av möjligheter. Han ser vikten av mångfald men också behovet av en synvända i svenska skogar. Att företagsamma skogsägare förvaltar och förädlar skogar på andra sätt än vanligt hyggesbruk, vilket ger dem både högre intäkter och biologisk mångfald. Om vikten av långsiktighet, för de skogar människor formar idag ska användas av ännu ofödda i ett okänt imorgon. Oväntade möjligheter, men också ett stort ansvar.
Ola kommer att prata om skog, skogen och skogen som inspiration för skrivande.

3 augusti 

Mattias Gustafsson, rörelseimpro Vad håller jag på med? Jo rörelse och kanske nåt mer,men det är som det ska vara.

4 aug

Hur medskapar vi en hållbar kultur?


Ingrid och Nikolas Berg samtalar utifrån kursen "Framtidens by - bredbandsbullerbyar" och boken "Naturens rättigheter - när lagen ger fred med jorden".


För mer information:www.medskaparna.se


10 augusti

Anders Sisters:Hanna,Emma och Esther sjunger uttrycksfullt liv i låtar från förr och nu.Med sin säkra harmoniska stämsång, sitt coola uttryck och sina personliga tolkningar blir både gammalt och nytt klätt i frisk musikalisk dräkt. De förför, överraskar och gör publiken lycklig.


11 augusti

Hjulsjöbygdens kör: Från Bergslagens innersta skogar samlas röster för att tillsammans låta naturens toner klinga i harmoni. Hjulsjöbygdens Kör gjorde sin debut på Valborg 2019 med ett rungande vårskrik av Ronja. Kören välkomnar alla människor och har intentionen att förena Hjulsjöbygden och dess röster i allt från folkkära visor till nykomponerad musik.Ljudbilden balanseras upp av både amatörer och proffesionella musiker. 

Kulturprogrammet presenteras i samarbete med: 

Kontakta oss:


info@bokloppis.se

Sväng förbi oss

Eller skriv på FB